Аристократичний суботній обід: яйця по-шотландськи

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Аристократичний суботній обід: яйця по-шотландськи

Фото: Facebook

Варені яйця по-шотландськи незамінні як закуска для пікніка, коктейлю і прийому на відкритому повітрі, вони мають чудовий вигляд і на святковому столі, й на родинному обіді.

Попри назву страви, ця закуска з яєць до Шотландії жодного стосунку не має, запевняють представники легендарного лондонського гастроному Fortnum & Mason — постачальника Королівського двору. Fortnum & Mason "винайшли" яйця по-шотландськи (Scotch eggs) 1738 року як ситну і зручно спаковану страву для мандрівників, що проїжджали через Лондон. Дуже швидко варені яйця у м'ясному фарші стали вельми популярною стравою для пікніка.

А додаток "по-шотландськи" з'явився у назві цієї страви з яєць тому, що спочатку в цій закусці використовувалася тільки першокласна шотландська яловичина.

Яйця по-шотландськи

Інгредієнти

10 яєць

800 г фаршу

0,5 ч. ложки меленого мускатного горіха

борошно або сухарі для обкачування

сіль, перець за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1: покласти вісім яєць у каструлю з холодною підсоленою водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити протягом 9 хв (важливо не переварити).

Крок 2: злити воду й охолодити яйця під проточною водою, почистити.

Крок 3: приготувати фарш (можна додати подрібнену зелень петрушки), посолити, додати мускатний горіх і чорний перець.

Крок 4: вбити 2 яйця і ретельно перемішати, добре відбити (щоби фарш став в’язким).

Крок 5: розділити фарш на вісім рівних частин. В борошні обкачати яйця і загорнути у фарш. Повинні вийти котлети, всередині яких яйце.

Крок 6: запанірувати двічі у збитому яйці та сухарях. Смажити у гарячій олії або запікати у духовці, розігрітій до 190°С (котлети і форму змастити олією).

Наступна публікація