Бадьорий ранок: запечений буряк із журавлиною і сиром

Дата публікації
Перегляди
573
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Бадьорий ранок: запечений буряк із журавлиною і сиром

Фото: Facebook

Цей вишуканий теплий салат чудово поєднується з зимовою морозною погодою.

Буряк настільки часто використовується для приготування їжі, що сприймається як непримітний, "звичайний" овоч. Однак ще знаменитий давньогрецький лікар Гіппократ називав буряк цілющою рослиною. За старих часів його використовували для лікування інфекційних захворювань, шкірних запалень. Незвичайне і сміливе поєднання улюбленого коренеплоду і сиру нікого не залишить байдужим. Журавлина додасть приємну кислинку, яка тільки прикрасить цей салат.

Запечений буряк з журавлиною і сиром

Інгредієнти

650-770 г свіжого буряка (краще кілька невеликих коренеплодів)

1 середня груша, нарізана

1/4 склянки сушеної журавлини

2 столові ложки оливкової олії

2 столові ложки бальзамічного оцту

2 столові ложки соку журавлини

1 столова ложка апельсинового соку

1/4 чайної ложки солі

100 г подрібненого козячого сиру

1/4 склянки нарізаного мигдалю

2 столові ложки порубаної свіжої петрушки

суміш салатного листя або руколи (за бажанням і смаком)

Покроковий рецепт

Крок 1: розігріти духовку до 220°С. Почистити буряк і обрізати верхівку приблизно на 2,5 см. Загорнути буряк у фольгу; помістити на деко. Випікати до готовності, (приблизно 45-50 хвилин).

Крок 2: видалити фольгу і охолодити буряк. Нарізати його кубиками по 1 см. Нарізаний буряк помістити у велику миску. Туди ж додати грушу і журавлину.

Крок 3: у невеликій мисці збийте олію, оцет, журавлиний і апельсиновий соки і сіль. Отриманою заправкою полийте суміш буряка з журавлиною і грушею.

Крок 4: зверху посипати салат козячим сиром, мигдалем і петрушкою. За бажання додайте суміш салатного листя або руколу.

Наступна публікація