Перейти до змісту
Готуємо італійську панакоту з українського гарбуза

Готуємо італійську панакоту з українського гарбуза

​​​​​​​Зараз саме час купити гарний яскравий гарбуз і приготувати смаколик до чаю або кави.

Батьківщиною розкішного десерту панакота є Північна Італія. У згоді з класичним рецептом панакота готується зі свіжих вершків, ванілі і цукрового піску. Вишуканий десерт нагадує пудинг або навіть морозиво. В Італії він подається з різними соусами, включаючи карамельний, фруктовий і шоколадний. А так як восени починається сезон красунчика-гарбуза, то це ще один привід приготувати улюблений десерт. 

Гарбузова панакота 

Інгредієнти

Гарбузове пюре – 150 г;

Вершки 30% – 600 мл;

Молоко – 85 мл;

Желатин – 12 г;

Цукор – 75 г;

Вода – 75 г;

Лікер безбарвний (коньяк, ароматизована горілка) – 50 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1: знімаємо шкірку з гарбуза і нарізаємо м’якуш великими кубиками

Крок 2: засипаємо гарбуз цукром та заливаємо водою

Крок 3: відварюємо, доки гарбуз не стане м’яким

Крок 4: перебиваємо гарбуз блендером до пюре

Крок 5: додаємо лікер, молоко та вершки. Перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції

Крок 6: замочуємо в воді желатин, а коли він набубнявіє, нагріваємо на водяній бані до повного розчинення. Не кип’ятимо! Потім вводимо желатин в основну масу і добре перемішуємо вінчиком

Крок 7: вистилаємо формочки харчовою плівкою та розливаємо по формах масу. Ставимо гарбузову панакоту в холодильник до застигання

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин