Фучки чимось нагадують млинці, млинчики, оладки тільки з квашеною капустою.
Квасити капусту – це наша національна традиція. Бо квашена капуста – це певний стратегічний запас для сім’ї корисного та смачного продукту на зиму.
З квашеної капусти готують бігос, капусняк, солянку, додають у вінегрет, роблять начинку для вареників і млинців, подають до картоплі як самостійну страву. То якою ж новою стравою з квашеної капусти можна ще здивувати? Фучками.
Фучки або оладки з квашеної капусти, — це частина лемківської кухні, страви якої, попри простоту, смачні й готуються дуже швидко. У цьому ви зможете переконатися самі.
Фучки
Інгредієнти
250 грам пшеничного борошна
250 мл кефіру
2 курячих яйця
1 цибулина
250 грам квашеної капусти
70 грам копченого сала
1 чайна ложка цукру
пів чайної ложки соди
сіль
зелень
рослинна олія
Покроковий рецепт
Крок 1: у миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор, сіль і перемішуємо. Потім вливаємо кефір і перемішуємо.
Крок 2: у масу просіваємо борошно й соду, все знову перемішуємо.
Крок 3: квашену капусту відтискаємо від соку і трохи нарізаємо ножем. Додаємо в тісто.
Крок 4: цибулю очищаємо та нарізаємо дрібними шматочками. Подрібнюємо приготовану зелень. Нарізаємо невеликими шматочками копчене сало. Підготовлені продукти додаємо в тісто і перемішуємо.
Крок 5: у сковороду наливаємо рослинну олію, нагріваємо і ложкою кладемо тісто. Накриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору. А потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу