Вважається, що ребра - суто "чоловіча їжа". Але це ароматне, рум'яне, соковите чудо припаде до смаку і жінкам.
Тушковані свинячі реберця з чорносливом і медом виходять смачними і ніжними. Ними можна здивувати гостей, порадувати друзів і домочадців. Дивно, але м'ясо в солодкому соусі та з чорносливом на смак чудове.
Реберця з чорносливом і медом по-львівськи
Інгредієнти
свині реберця - 1 кг (або трохи більше)
чорнослив - 05 кг (краще без кісточок)
чорний перець
червоний перець
лавровий лист - 4 шт.
цукор – 150 г
мед - 2 ст. ложки
вода – 200 мл
соняшникова олія - 2 ст. л
Покроковий рецепт
Крок 1: свинячі реберця помити холодною водою, витерти паперовим рушником, нарізати середніми шматочками.
Крок 2: чорнослив без кісточок теж промити в холодній воді, замочити його на 15 хвилин.
Крок 3: реберця обсмажити на сковорідці з соняшниковою олією. Додати подрібнену суміш перців горошком.
Крок 4: перекласти підсмажені реберця в каструльку, додати невелику кількість води, щоб вона не покривала м'ясо, поставити тушкувати на невеликий вогонь (приблизно 40 хвилин).
Крок 5: потрібно підготувати цукровий сироп. Для чого кип'ятимо 200 мл. води з 150 г цукру на повільному вогні.
Крок 6: коли реберця будуть наполовину готові, додаємо зверху чорнослив (важливо не перемішувати, так як сливи швидко пригоряють), заливаємо сиропом, продовжуємо тушкувати на повільному вогні ще 20 хвилин.
Крок 7: додати лавровий лист і пару ложок меду (за бажанням його можна розтопити на сковорідці, тоді вийде своєрідна карамель). Тушкувати реберця з чорносливом і медом ще 15 хвилин.