Реберця з чорносливом і медом по-львівськи

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Реберця з чорносливом і медом по-львівськи

Фото: Facebook

Вважається, що ребра - суто "чоловіча їжа". Але це ароматне, рум'яне, соковите чудо припаде до смаку і жінкам.

Тушковані свинячі реберця з чорносливом і медом виходять смачними і ніжними. Ними можна здивувати гостей, порадувати друзів і домочадців. Дивно, але м'ясо в солодкому соусі та з чорносливом на смак чудове.

Реберця з чорносливом і медом по-львівськи

Інгредієнти

свині реберця - 1 кг (або трохи більше)

чорнослив - 05 кг (краще без кісточок)

чорний перець

червоний перець

лавровий лист - 4 шт.

цукор – 150 г

мед - 2 ст. ложки

вода – 200 мл

соняшникова олія - 2 ст. л

Покроковий рецепт

Крок 1: свинячі реберця помити холодною водою, витерти паперовим рушником, нарізати середніми шматочками.

Крок 2: чорнослив без кісточок теж промити в холодній воді, замочити його на 15 хвилин.

Крок 3: реберця обсмажити на сковорідці з соняшниковою олією. Додати подрібнену суміш перців горошком.

Крок 4: перекласти підсмажені реберця в каструльку, додати невелику кількість води, щоб вона не покривала м'ясо, поставити тушкувати на невеликий вогонь (приблизно 40 хвилин).

Крок 5: потрібно підготувати цукровий сироп. Для чого кип'ятимо 200 мл. води з 150 г цукру на повільному вогні.

Крок 6: коли реберця будуть наполовину готові, додаємо зверху чорнослив (важливо не перемішувати, так як сливи швидко пригоряють), заливаємо сиропом, продовжуємо тушкувати на повільному вогні ще 20 хвилин.  

Крок 7: додати лавровий лист і пару ложок меду (за бажанням його можна розтопити на сковорідці, тоді вийде своєрідна карамель). Тушкувати реберця з чорносливом і медом ще 15 хвилин.

Наступна публікація