Перейти до змісту
Українські налисники з сиром до сніданку

Українські налисники з сиром до сніданку

Колись свекрухи на цій страві перевіряли, чи доброю господинею буде майбутня невістка.

Багато господинь, які знаються на українських кулінарних традиціях, просто ображаються, коли “налисники” називають млинцями з сиром. Бо це дійсно зовсім різні речі — і за смаком, й за рецептом. Крім того, справжні налисники готуються із начинкою та закритими боками. Рум'яні налисники з сиром - ідеальна страва для сніданку. Їх можна подати з медом, сметаною, густим ягідним або фруктовим йогуртом.

Налисники з сиром

Інгредієнти

Яйця — 6 штук

Молоко — 0,5 л

Соняшникова олія — 1 столова ложка

Крохмаль — 5-6 столових ложок

Сир — 300 г

Цукор, вершкове масло, сметана — за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1: збити разом 5 яєць, цукор та крохмаль, щоб не було жодної грудочки.

Крок 2: додати олію та молоко. Перемішати ложкою. І ще — дати тісту трохи постояти, щоб всі продукти “здружилися”.

Крок 3: сковороду для смаження можна використати спеціальну або ж з товстим дном. Перед тим, як смажити перший млинчик, змастити гарячу сковороду салом або ж олією.

Крок 4: набирати в ополоник необхідну кількість суміші та виливати на сковороду, весь час повертаючи її. Так млинці будуть без дірочок та скрізь однакової товщини. Смажаться налисники тільки з одного боку.

Крок 5: готуємо начинку: сир перетерти з 1 яйцем, цукром та дрібкою солі. Якщо є бажання — додати ванілін, родзинки або ж мак.

Крок 6: на млинці викласти сирну начинку. Саме на обсмажений бік. Потім один край трохи звернути, а далі підвернути краї в середину й продовжити скручування.

Крок 7: загорнуті налисники скласти в чавун або каструлю з товстим дном. Зверху нарізати шматочки вершкового масла. А ще, аби налисники не пригоріли, їх можна зверху накрити суцільним млинчиком без сиру. Тушкувати налисники в духовці 15 хвилин за температури 180 С.

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин