У Чемпіонаті світу по варінню вівсянки взяли участь кашовари зі всього світу.
Кращим майстром з приготування традиційної вівсяної каші визнаний 50-річний житель Едінбургу Джон Боа. Чемпіонат світу по варінню вівсянки завершився в неділю в шотландському селі Каррбридж.
Каша Боа, приготована з вівсяної крупи, води і солі, була визнана кращою за консистенцією, кольором та смаком. Колишній переможець Ніл Робертсон з Охтермахти удостоївся нагороди в спеціальній номінації за кулінарну фантазію, в якій він поєднував вівсянку, прянощі і чорничне варення.
Переможець, який співає в гельському хорі і захоплюється велоспортом, отримав в нагороду "Золоту мішалку". За словами Боа, вівсянка була незамінним блюдом в його веломандрівках, оскільки дуже проста у приготуванні.
Каша підвищує рівень інтелекту