Коли всі фрукти зникають, на прилавках панує вона – яскраво-жовта чи бадьора-зелена груша - справжня скарбниця вітамінів і корисних речовин.
Соковиті і стиглі груші до смаку багатьом. Хоча вони не дуже поживні, зате багаті клітковиною, а тому їх цілком можна розглядати в якості дієтичного продукту. Ласувати грушами не тільки приємно, але і корисно. Так що, якщо ви їх ще не купували, то зараз, саме час це виправити.
Десерт із пряною грушею
Інгредієнти:
1 велика стигла груша
100 г домашнього сиру
1 ст. л цукрової пудри.
50 г меду
50 г коньяку
лимонний сік
кориця
мускатний горіх
сушений імбир
мелений перець чилі.
Покроковий рецепт
Крок 1: грушу розрізаємо навпіл, чистимо від насіння та шкірки, але залишаємо хвостик.
Крок 2: у каструлі змішуємо половину меду й коньяку, поступово додаємо до них 200 мл води.
Крок 3: варимо у цьому сиропі грушу 5–7 хвилин.
Крок 4: зливаємо воду і додаємо решту коньяку з медом, а також усі спеції.
Крок 5: вимішуємо в цій масі грушу, але обережно, щоби та не поламалася.
Крок 6: сир разом із пудрою перебиваємо міксером до зникнення зернистості. Він має стати повітряним, ніжним та однорідним.
Крок 7: викладаємо сиркову масу кулькою на край тарілки. А по центру поміщаємо пряну грушку.