Вишуканий смак осені: готуємо десерт із пряною грушею

Вишуканий смак осені: готуємо десерт із пряною грушею

Фото: ТСН.ua

Коли всі фрукти зникають, на прилавках панує вона – яскраво-жовта чи бадьора-зелена груша - справжня скарбниця вітамінів і корисних речовин.

Соковиті і стиглі груші до смаку багатьом. Хоча вони не дуже поживні, зате багаті клітковиною, а тому їх цілком можна розглядати в якості дієтичного продукту. Ласувати грушами не тільки приємно, але і корисно. Так що, якщо ви їх ще не купували, то зараз, саме час це виправити.

Десерт із пряною грушею

Інгредієнти:

1 велика стигла груша

100 г домашнього сиру

1 ст. л цукрової пудри.

50 г меду

50 г коньяку

лимонний сік

кориця

мускатний горіх

сушений імбир

мелений перець чилі.

Покроковий рецепт

Крок 1: грушу розрізаємо навпіл, чистимо від насіння та шкірки, але залишаємо хвостик.

Крок 2: у каструлі змішуємо половину меду й коньяку, поступово додаємо до них 200 мл води.

Крок 3: варимо у цьому сиропі грушу 5–7 хвилин.

Крок 4: зливаємо воду і додаємо решту коньяку з медом, а також усі спеції.

Крок 5: вимішуємо в цій масі грушу, але обережно, щоби та не поламалася.

Крок 6: сир разом із пудрою перебиваємо міксером до зникнення зернистості. Він має стати повітряним, ніжним та однорідним.

Крок 7: викладаємо сиркову масу кулькою на край тарілки. А по центру поміщаємо пряну грушку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація