Волинські крученики до родинної вечері

Волинські крученики до родинної вечері

Фото: Facebook

Крученики — це м’ясні рулети, котрі фарширують різними начинками від овочів до сухофруктів.

Українська кухня славиться своїми смаколиками та різноманіттям страв. Практично в кожному населеному пункті, будь-то місто, містечко, село чи невеличкий хутір, є своя власна та неповторна варіація добре відомих страв. Особливо українці полюбляють різноманітні страви з м’яса, а однією з найпоширеніших є крученики.

Волинські крученики

Інгредієнти:

м'ясо свинини – 0,5 кілограма,

цибуля ріпчаста – 1 штук,

капуста квашена – 250-300 грамів,

сметана – 50-70 грамів,

соняшникова олія для обсмажування,

панірувальні сухарі,

сіль, спеції, прянощі за смаком та вподобаннями.

Покроковий рецепт

Крок 1: спочатку треба промити й зачистити м'ясо, далі нарізати тонкими пластинами та злегка відбити. Відбите м'ясо присоліть і натріть улюбленими спеціями та перцем.

Крок 2: для приготування начинки на олії обсмажуємо до золотавого кольору дрібно нарізану цибулю, після чого додаємо добре відтиснуту від розсолу капусту та тушкуємо разом із цибулею ще 10 хвилин. Після цього слід дати начинці охолонути.

Крок 3: начинку викладаємо на м'ясо та формуємо рулети, аби зберегти форму під час приготування, рулетики треба обмотати кулінарною ниткою.

Крок 4: рулети вмочуємо у сметану та паніруємо в сухарях.

Крок 5: на розігрітій сковороді з олією обсмажуємо крученики, далі накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 20 хвилин.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація