Буде дві платформи: де в Україні вакцинуватимуть від коронавірусу

Буде дві платформи: де в Україні вакцинуватимуть від коронавірусу

Фото: Associated Press

До складу мобільної групи будуть входити дві медичні сестри, лікар, реєстратор та водій.

Вакцинація від коронавірусу в Україні буде проводитися на двох платформах. Очікується, що щеплення почнуть робити не пізніше від середини лютого, але це можливо після належної реєстрації препарату.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу 5 лютого.

Зі слів Ляшка, вакцинацію будуть проводити в пунктах щеплень, а також робитимуть щеплення мобільні бригади. Їх буде близько 500. У складі мобільної бригади будуть дві медичні сестри, лікар, реєстратор та водій.

"Мобільні бригади на першому етапі забезпечуватимуть вакцинацію в організованих професійних колективах у закладах охорони здоров'я, соціальних установах або у військових частинах наших військовослужбовців, які зараз перебувають у зоні ООС", - сказав Ляшко.

Також головний санлікар додав, що друга платформа – це пункти щеплення, які створюються при Центрах первиннo-санітарної допомоги.

Крім того, Ляшко запевнив, що в Україні є умови для зберігання вакцин від коронавірусу.

"Є РНК-вакцина, яка потребує температуру -70 градусів, інші вакцини потребують +2, +8. У нас є потужності для зберігання обох вакцин. Коли ми говоримо про вакцину з температурою зберігання +2, +8, наше державне підприємство "Укрвакцина" має потужності для зберігання 30 мільйонів доз вакцин. Також ми маємо 490 районних пунктів і холодильне обладнання, яке розташовується у пунктах щеплень", - уточнив головний санітарний лікар.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов раніше озвучив прогноз, що безкоштовна вакцинація від коронавірусу в Україні розпочнеться не пізніше від середини лютого, а комерційна — в приватних клініках — не раніше середини літа. Він також пообіцяв, що до пріоритетних груп населення долучать і посадовців, за прикладом інших країн, аби збільшити довіру до вакцинації. 

Планується, що у лютому Україна отримає 117 тисяч доз вакцини від коронавірусу Pfizer-BioNTech, а також протягом першого півріччя 2021 року – від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford. Щойно вакцина надійде в Україну, її розподілять між співробітниками лікарень, які працюють із пацієнтами з COVID-19. 

Степанов озвучив графік вакцинації в Україні: коли відбудуться перші щеплення

Степанов озвучив графік вакцинації в Україні: коли відбудуться перші щеплення

Повʼязані теми:

Наступна публікація