День працівників торгівлі: історія свята і привітання у віршах

День працівників торгівлі: історія свята і привітання у віршах

Фото: УНІАН

Сьогодні привітання приймають усі, чиї спеціальності безпосередньо пов'язані зі торговельною галуззю.

В Україні сьогодні, 25 липня, відзначають День працівників торгівлі. В Україні працюють понад 900 тисяч продовольчих і непродовольчих магазинів та кіосків і понад 60 тисяч об'єктів ресторанного господарства. Щонайменше 3,5 млн осіб задіяні у цій сфері. Сьогодні чудовий привід привітати своїх близьких і знайомих з професійним святом.

Історія свята 

День працівників торгівлі встановлено Указом Президента № 427/95 від 5 червня 1995 року. Це свято відзначається в останню неділю липня, починаючи від 1996 року. До цього працівники торгівлі відзначали своє професійне свято разом з працівниками сфери побутового обслуговування і працівниками ЖКГ. 

Сьогодні привітання приймають усі, чиї спеціальності безпосередньо пов'язані з торговельною галуззю.

Як привітати фахівців цього дня

Працівників сфери торгівлі можна оригінально привітати, побажав їм божевільних шопоголиків, щоб у них купували якомога більше товарів і попит на них не закінчувався. 

До прикладу американська акторка Сара Джессіка Паркер обожнює витрачати величезні суми на брендове взуття – в її колекції вже кілька сот пар туфель, найдешевші з яких коштують близько ста доларів. "Я міркую так: чому б мені, трудоголіку, не винагородити себе ще однією парою туфель?" – зізнається вона. 

Сара Джессика Паркер / Фото: Getty Images

Хто вже точно не знає проблеми "нічого вдягти", так це зірка серіалу "Пліткарка", американська акторка Блейк Лайвлі. Її пристрасть – черевики і джинси. У колекції актриси налічується близько трьохсот пар взуття, велика частина з яких – від Christian Louboutin. Французький дизайнер Крістіан Лубутен навіть назвав модель туфель на честь Блейк. А в гардеробі дівчини можна нарахувати понад сотню пар джинсів, причому їхній бренд і ціна не мають значення для зірки, головне, щоб вони на ній ідеально сиділи.

А британська дізайнерка Вікторія Бекхем зізнається, що витрачає на оновлення гардеробу не менше 1,5 млн доларів щорічно. Велика частина цієї суми йде на придбання сумок Hermès, які зірка збирає від самої юності, їх у колекції вже понад 150.

Фото: Associated Press

Хто ще може поповнити лави зразкових шопоголіків? Бейонсе (за 1 мільйон доларів співачка купила автомобільний фургон з аудіосистемою, Wi-Fi і санвузлом), Селін Діон (зволожувач повітря обійшовся співачці в 2 мільйони), Майк Тайсон (придбав джакузі за 2 мільйони доларів), Рейчел Хантер (за будку для своєї улюбленої вівчарки актриса заплатила 15 тисяч доларів), Каньє Уест (сватаючись до Кім Кардашьян, він подарував їй мережу закусочних Burger King, заплативши за десять кафе 7,5 мільйонів доларів), Джессіка Сімпсон (подарувала своєму бойфренду Тоні Ромо моторний човен за 100 тисяч доларів, що не завадило йому тут же її кинути), Деніел Редкліфф (купив матрац за 17 тисяч доларів) тощо.

Тож побажаємо всім працівникам торгівлі більше таких щедрих клієнтів!

Привітання у віршах

На базарі кожен знає,
Щоби добре гендлювати,
Заробити,щось продати,
Треба допінга приняти,
Щоби світ став яскравішим,
І язик молов без перестанку,
Бажано з самого ранку,
Перевернути добру шклянку!
А сьогодні як при святі,
Треба випити багато,
За прибутки і достатки,
Щоби збільшувались статки,
Щоб торгівля процвітала,
І свої плоди давала,
Тож бажаю одним ранком,
Прокинутись олігархом!
З днем працівника торгівлі!

Читайте також: 25 липня в історії: день страт, жертвоприношень і працівників торгівлі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Який сьогодні день
Наступна публікація