Екс-беркутівці, які нещодавно втекли, приймуть громадянство Росії

Екс-беркутівці, які нещодавно втекли, приймуть громадянство Росії

Фото: УНІАН

Колишні бійці спецпідрозділу вважають рішення "історичним вибором".

Колишні беркутівці, які втекли до Росії, мають намір прийняти громадянство РФ.

Про це в ефірі "Громадського радіо" повідомив адвокат Валентин Рибін.

За його словами, це "історичний вибір" представників колишнього спецпідрозділу МВС, які захищали режим Віктора Януковича.

"Я думаю, що ніхто не буде займатися забезпеченням безпеки тих людей, які переслідуються суспільством. У мене є інформація, щоб припускати, що ці співробітники харківського "Беркута" почнуть нове життя, отримають певний статус в РФ", - повідомив захисник.

Рибін також додав, що екс-беркутівці Олександр Костюк, Владислав Мастега, Артем Войлоков і Віталій Гончаренко, яких звинувачують у злочинах проти активістів Евромайдана, виїхали легально в Росію. "Справи щодо більшої кількості співробітників спецпідрозділу харківського "Беркута" направлені до суду. Це означає, що досудове розслідування завершилось, запобіжні заходи також закінчили свою дію. Люди абсолютно легально сідали на автобуси і переїжджали з території однієї держави на територію іншої", - заявив адвокат Рибин.

Раніше перший заступник голови так званого комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін не виключав надання громадянства РФ, але для цього необхідно внести зміни в законодавство.

Апеляційний суд Києва відпустив екс-беркутівця під "чесне слово"

Апеляційний суд Києва відпустив екс-беркутівця під "чесне слово"

Повʼязані теми:

Наступна публікація