Генерал Назаров оскаржив рішення суду про сім років тюрми за катастрофу Іл -76

Генерал Назаров оскаржив рішення суду про сім років тюрми за катастрофу Іл -76

Фото: УНІАН

Він уже подав апеляцію.

Генерал Віктор Назаров, якого засудили до семи років позбавлення волі у справі про катастрофу Іл-76, збитого бойовиками під Луганським аеропортом у 2014 році, подав апеляцію.

Про це повідомляє Громадське.

Апеляційна скарга має бути розглянута протягом місяця.

Нагадаємо, генерала Назарова засудили до семи років тюрми за катастрофу Іл-76. Вирок генералові читали кілька годин. Його визнали винним у службовій недбалості, яка призвела до загибелі 49 військових улітку 2014-го року. 

Як відомо, літак Іл-76 збили бойовики, коли той заходив на посадку у Луганський аеропорт. Усі, хто був на борту, загинули. Генерал Назаров, який на той час керував штабом АТО, про засідку знав - це стверджують у військовій прокуратурі. Такі ж свідчення лунали і в суді. Обвинувачення вимагало для підсудного вісім років ув'язнення. 

Рідні загиблих в Іл-76 десантників не задоволені вироком генералу Назарову. Родичам жертв покарання здається недостатнім. Людей обурює, що генерал мав дані розвідки про засідку, але все одно віддав наказ літакам вирушати на Луганськ. Сам Назаров своєї провини в службовій недбалості не визнає, а його адвокати готуються подавати апеляцію. Генерала підтримують інші військові, які вважають, що самий розгляд наказу офіцера під час бойових дій цивільним судом – є нонсенсом.

Генерал-майор Назаров стверджує, що стосунку до авіакатастрофи ІЛ-76 не має

Генерал-майор Назаров стверджує, що стосунку до авіакатастрофи ІЛ-76 не має

Повʼязані теми:

Наступна публікація