ГПУ передала до суду чергові обвинувальні акти стосовно справи Майдану

ГПУ передала до суду чергові обвинувальні акти стосовно справи Майдану

Фото: Фото: Сергей Лойко

У справі обвинувачуваних 30 томів матеріалів.

Генеральна прокуратура передала до суд обвинувальний акт у справі про злочини на Майдані стосовно колишнього слідчого одного з райуправлінь міліції Києва, прокурора прокуратури Києва і заступника керівника однієї з місцевих (районних) прокуратур столиці.

Один з обвинувачуваних є чинним співробітником Національної поліції, додає прес-служба відомства.

"Зазначені особи обвинувачуються у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 372, ст. 340 КК України, а саме: зловживання владою, незаконне затримання, притягнення до кримінальної відповідальності та незаконне утримання під вартою завідомо невинного особи – 72-річного жителя Вінницької області, який 22 січня 2014 прибув до Києва для святкування Дня соборності України та безпідставно був затриманий, побитий правоохоронцями і доставлений в управління міліції, за яким сфальсифіковані матеріали справи про нібито участь в масових заворушеннях", - зазначили у відомстві. 

У відомстві повідомили, що на терміни передачі в суд цього провадження вплинуло тривале (10-місячне) ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування (30 томів), "неодноразова відмова слідчих суддів обмежувати підозрюваних в ознайомленні, а також незаконне неусунення підозрюваного від посади одним з керівників органів Національної поліції", - повідомили в ГПУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація