Грицак запевнив, що Устименко не працює у СБУ вже три роки

Грицак запевнив, що Устименко не працює у СБУ вже три роки

Фото: УНІАН

Голова Служби безпеки каже, що виконувати завдання силовиків чоловік не міг.

Ігор Устименко не здійснював завдань СБУ поблизу будинку журналіста Павла Шеремета в ніч, коли під машину останнього було закладено вибухівку. Про це на брифінгу у Києві повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає кореспондент ТСН.

"Відповідаю своєю головою, що він у нас не працював (з 2014 року)", - заявив Грицак.

Голова СБУ наголосив, що Устименка було звільнено наприкінці квітня 2014 року за станом здоров'я. Завдання Служби безпеки він з тих пір не виконував.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомляв, що Ігоря Устименка допитають у понеділок, 15 травня. 10 травня в Мережі з'явився фільм-розслідування вбивства журналіста "Української правди" Павла Шеремета. Над створенням стрічки працювали журналісти проекту "Слідство.Інфо" і міжнародної мережі OCCRP.

Під час розслідування з'ясувалося, що в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета біля його будинку був помічений колишній або чинний співробітник СБУ. Його зафіксували камери відеоспостереження. Він був присутній біля будинку Шеремета принаймні кілька годин - і саме в цю ніч під машину журналіста заклали вибухівку. Журналісти з'ясували, що чоловіка звати Ігор Устименко. Станом на 2014 рік він був співробітником Служби безпеки України.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на днищі авто, за кермом якого був Шеремет. Наразі злочин залишається нерозкритим. У зв'язку з цим, в Human Rights Watch заявили про стурбованість відсутністю результатів у розслідуванні вбивства журналіста та обмеженням свободи ЗМІ в Україні.

У лютому правоохоронці звітували про хід розслідування вбивства Шеремета. Зокрема було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використали елементи протипіхотної міни МОН-50. Також слідство визначило пріоритетну версію злочину. Крім того, правоохоронці зауважили, що в ході слідства було допитано 1800 осіб, з яких понад 300 — безпосередні очевидці вибуху, мешканці будинків у районі вибуху.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація