Карантин в Україні: на АЕС запровадили безпрецедентні заходи безпеки

Карантин в Україні: на АЕС запровадили безпрецедентні заходи безпеки

На АЕС запровадили безпрецедентні заходи безпеки: обмежили в'їзд немісцевих, на дорогах розмістили блок-пости.

Безпрецедентні заходи безпеки на українських АЕС. На в'їздах до Енергодара, Вараша, Южноукраїнська та Нетішина обмежили в'їзд немісцевих, на дорогах розмістили блок-пости. Самих працівників станцій розселяють у готелях, аби вони менше контактували з сусідами та рідними, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Заходи безпеки тут справді безпрецедентні. В Енергодарі ізолювали весь оперативний персонал атомної станції. Людей забезпечили захисними масками та рукавичками, а також зобов'язали проходити щоденний медичний огляд. Крім того, багатьом довелося тимчасово змінити місце проживання.

"Виділено оперативний персонал, критичний персонал для роботи станції. Виділені вони в окремий режим праці і побуту. Розміщені люди у в профілакторії і готелі", - каже генеральний директор ОП «Запорізька АЕС” Петро Котін.

Йдеться передусім про фахівців, які прямо відповідають за безперебійну роботу енергоблоків. Це абсолютно логічно, адже на АЕС працюють спеціалісти найвищої кваліфікації, і якщо епідемія пошириться серед них, то знайти їм адекватну заміну просто за оголошенням буде неможливо.

Безпрецедентні заходи безпеки: в Енергодарі ізолювали весь оперативний персонал атомної станції

Безпрецедентні заходи безпеки: в Енергодарі ізолювали весь оперативний персонал атомної станції

Заходи безпеки посилили й в інших регіонах. Наприклад, Рівному на час карантину на атомній станції ізолювали прохід на робочі місця, а працівників возять на роботу за окремим маршрутом. Всіх намагаються якомога швидше забезпечити масками.

В Енергодарі зробити це обіцяють до понеділка і від цього часу відсутність маски розглядатимуть як порушення трудової дисципліни.Також всім працівникам заборонили будь-які відрядження.

Усі наради перевели в онлайн-режим. Будемо сподіватись, що ці заходи виправдають себе. Принаймні, поки про випадки зараження людей у містечках атомників інформації немає.

Кореспондент ТСН Яків Носков.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація