Львів'янам пообіцяли не підіймати тарифи на вивіз сміття

Львів'янам пообіцяли не підіймати тарифи на вивіз сміття

Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

Кошти на вивезення до Києва виділять із резервних фондів.

Пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі та необхідність вивозити сміття до Києва не позначаться на платіжках львів'ян. У цьому запевняє міська влада.

"Ми не збираємось для мешканців жодним чином змінювати тариф. На кінець місяця побачимо кінцеві рахунки і це буде компенсовано коштами місцевого бюджету, але це не надвеликі суми", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами заступника голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львова Ірини Маруняк за червень ведуться прорахунки, і в кінці червня буде інформація про суму, яка буде перерахована та відшкодована перевізникам. 

Окрім Києва, сміття вивозять ще на п'ять звалищ у Львівській області. На які саме, чиновники не уточнюють.

Сьогодні, 22 червня, керівництво київського сміттєпереробного заводу запевнило, що ввезене зі Львова сміття не вплине на переробку столичних відходів. Мер Львова запевняє, що Київ приймає третину львівського сміття.

Нагадаємо, 28 травня сталося займання на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова. На ліквідацію пожежі були відправлені команди рятувальників. 30 травня на сміттєзвалищі стався обвал, під яким опинилися троє пожежників та один працівник комунальної служби. Тіла трьох чоловіків відкопали під завалами.

Пізніше, 1 червня, рятувальники припинили пошуково-рятувальні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова через загрозу нового обвалу. Сміттєзвалище закрили.

сміттєзвалище

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація