На Житомирщині корова забила на смерть 55-річну селянку

На Житомирщині корова забила на смерть 55-річну селянку

Фото: Pexels

Версії агресивної поведінки тварини різні.

У селі Хажин на Житомирщині корова вбила 55-річну жінку. Тварина агресивно поставилася до спроб витягти з її городу під час випасу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Корова спершу відбилася від череди, а жінка, яка пасла стадо, побігла за твариною, аж раптом та почала бити її рогами. Селяни почули крики з поля та побігли на допомогу, корову відігнали від жінки, але та вже була непритомна. Швидка, яка приїхала на виклик, лише констатувала смерть. "Жінка отримала кілька ударів в обличчя, а також корова підкидувала її кілька разів. Жінка померла від перелому шиї", - пояснила інспектор Бердичівського РВ ГУ НП у Житомирській області Ольга Харитонова.

На Житомирщині корова забила рогами до смерті 55-річну жінку

На Житомирщині корова забила рогами до смерті 55-річну жінку

Донька загиблої жінки з журналістами спілкуватися відмовляється, бо не може прийти до тями від раптової втрати матері. Подруга загиблої того дня допомагала випасати худобу та переконує, що корова на прізвисько Циганка була норовлива і неспокійна ще зранку. Жінка припускає, що тварину роздратувала червона кофтина пастушки. "Ця корова взагалі так не бігала за людьми. Але ми остерігалися її, обходили позаду, бо як ідеш на роги – то вона може вдарити", - твердить Жанна Зайнашикова.

Власник корови натомість каже, що Циганка була завжди спокійною, ніколи не билася. Він припускає, пастушка була напідпитку і запах алкоголю роздратував тварину. "Вона була у п'яному стані. Ще погрожують мені, що корова вбила, то я вбивця, виходить", - скаржиться він.

У селі Хажин це вже другий випадок, коли корови нападають на людей, але раніше обходилося без жертв. У поліції розцінили смерть жінки від рогів, як нещасний випадок, а Циганку власник здав на м'ясо.

Раніше стало відомо, що на Вінничині селяни морять голодом понад сотню корів. Односельці роками намагаються вмовити господарів не знущатися з тварин, але ті не зважають ні на прохання, ні на штрафи.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація