Наші діди у 45-му не уявляли, що Москва пришле військо до України - Порошенко

Наші діди у 45-му не уявляли, що Москва пришле військо до України - Порошенко

Петро Порошенко / Фото: УНІАН

Сьогодні Україну боронять нащадки воїнів УПА і Червоної армії, наголосив він.

Президент України Петро Порошенко висловив шану усім борцям проти нацизму під час свого звернення з нагоди Дня пам'яті та примирення.

"Коли наші діди й прадіди в сорок п'ятому наступали на Берлін, вони і в найжахливіших снах не уявляли, що через сімдесят років своє військо в Україну пришле Москва… І холоднокровно вбиватиме їхніх онуків та правнуків", - наголосив він.

Також глава держави зауважив, що на Донбасі батьківщину тепер захищають нащадки воїнів, які билися під час Другої світової війни.

"Сьогодні Україну боронять нащадки і воїнів Червоної армії, і Української Повстанської Армії. Вони шанують своїх дідів та прадідів. Подвиг наших звитяжців, які захищають українську землю від російського агресора, буде жити завжди", - сказав Порошенко.

"Слава ветеранам Червоної армії та партизанського руху! Слава воякам УПА та всім учасникам національно-визвольних змагань! Слава всім, хто захищав Україну від агресії Третього рейху! Слава ЗСУ, добровольцям, волонтерам і всім, хто боронять Україну від агресії РФ", - сказав президент у зверненні.

Нагадаємо, Україна з 2015 року відзначає День пам'яті та примирення 8 травня. Донедавна на офіційному рівні відзначалося лише свято Дня Перемоги 9 травня, однак 2014 року, коли розпочалася російська інтервенція, офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни в Європі та перемоги над нацизмом проходили два дні — 8 й 9 травня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація