Ніхто не може стояти на шляху України до Європи - Грибаускайте

Ніхто не може стояти на шляху України до Європи - Грибаускайте

Фото: Getty Images

Президент Литви виступила зі зверненням до українців через провальний результат нідерландського референдуму.

Литовський президент Даля Грибаускайте виступила зі зверненням до українців через провальний результат нідерландського референдуму щодо Угоди про асоціацію з ЄС. Про це повідомляє Європейська правда.

Звернення виданню передало МЗС Литви.

"Сьогодні ми почули про результати референдуму в Нідерландах. Ми всі б хотіли, щоб вони були іншими. Проте зараз не час втрачати надію чи ставити під питання європейський вибір України", - сказала Грибаускайте.

Президент наголосила, що Україна завжди була та буде в Європі, тому ніхто не може завадити її руху до асоціації з ЄС.

"Ніхто не може стояти на шляху України до Європи, тому що Україна завжди була в Європі і завжди там залишатиметься", - зауважила вона.

"Положення угоди про вільну торгівлю де факто вже набули чинності. Процес інтеграції може забрати більше часу, ніж ми думали. Проте кінцевий результат зрозумілий, він був визначений на Майдані", - додала Грибаускайте.

За словами президента Литви, доля України в руках кожного українця.

"Немає сумнівів, що майбутнє України в руках кожного українця.. Сьогодні маємо стати більш об'єднаними та рішучими, готовими до реформ, інтеграції та нової європейської України", - відзначила президент.

"Литва та вся Європа будуть на вашій стороні. Слава Україні", - додала вона українською.

Нагадаємо, за попередніми результатами 61% нідерландців, які прийшли на виборчі дільниці, висловилися проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Явка становила 32% – цього достатньо, аби визнати референдум таким, що відбувся.

Крім того, ТСН.ua стежить за реакцією політиків щодо референдуму в Нідерландах, а також за його результатами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація