Після сильного побиття від інфаркту помер екс-голова Тернопільської облради

Після сильного побиття від інфаркту помер екс-голова Тернопільської облради

Після сильного побиття від інфаркту помер екс-голова Тернопільської облради

Фото: ГУ НП Тернопільської області

Колишнього главу облради злочинці побили у власному гаражі.

Колишній голова Тернопільської обласної ради 67-річний Анатолій Жукінський помер від інфаркту, після того як напередодні на нього скоїли розбійний напад.

У поліції Тернопільської області зазначили, що повідомлення про розбійний напад надійшло до правоохоронців 24 лютого, о 20:50.

Зазначається, що за півтори доби до смерті, правоохоронці зареєстрували розбійний напад проти Жукінського.

"За словами потерпілого, близько 19:30 на нього біля гаража на вулиці Паращука у Тернополі напало двоє невідомих. Вони заштовхали пенсіонера в гараж, зв'язали руки пластиковими стяжками, на голову натягнули поліетиленовий пакет та, погрожуючи пістолетом й наносячи тілесні ушкодження, вимагали гроші", – йдеться у повідомленні.

У поліції розповіли, що чоловік при собі мав лише 1500 гривень та мобільний телефон марки "Айфон".

"Це й забрали нападники. Вони втекли, залишивши тернополянина в гаражі. Лише через півтори години він прийшов до свідомості та зміг вийти. Самостійно зі зв'язаними руками дійшов до магазину на вулиці Руській і вже звідти люди викликали поліцію та швидку", – додали у відомстві.

На місці нападу експерти вилучили предмет, схожий на магазин від пістолета з трьома патронами, а також інші речі. Усе направили на судово-медичну експертизу.

Потерпілого бригада швидкої забрала до лікарні. Медики констатували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та множинні садна обличчя. Після надання допомоги його відпустили за місцем проживання. У суботу потерпілий ще спілкувався зі слідчими. Він повідомив, що нападники були у балаклавах. Подію правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 187 частина 3 ККУ – розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище.

Проте вже через півтори доби після нападу чоловік помер у власному помешканні від повторного інфаркту міокарда.

Наразі триває слідство. Правоохоронці розшукують осіб, причетних до розбою.

Нагадаємо, Анатолій Жукінський в 2002 році був обраний головою Тернопільської обласної ради. Після відставки займався підприємницькою діяльністю в галузі постачання паливно-мастильних та енергетичних матеріалів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація