Поліція затримала двох чоловіків, причетних до стрілянини в Дніпрі

Поліція затримала двох чоловіків, причетних до стрілянини в Дніпрі

Фото: Інформатор

Під час сутички загинули екс-АТОвці.

Правоохоронці затримали двох осіб, причетних до перестрілки у Дніпрі, ще троє осіб перебувають в розшуку.

Про це заявив заступник начальника – начальник кримінальної поліції Головного управління Нацполіціі у Дніпропетровській області Олег Грозь на брифінгу, передає Українська правда.

"Двоє людей з цих чотирьох (які потрапили до лікарні – ред.) затримані по 208 статті, їм ставиться вже звинувачення, і роль двох людей буде вивчена - і теж будуть винесені відповідні процесуальні рішення", – зазначив він.

Троє із цих людей – жителі Дніпра, один з них – громадянин іншої держави, але не Росії, ще один – виходець із Донецького регіону.

Грозь розповів, що поліцейські переслідували нападників від місця стрілянини до лікарні.

"Вчора оголошувалася (спецоперація) "Сирена": нам треба було з'ясувати знаходження ще одного автомобіля. Автомобіль знайдено, він також знаходиться у експертів, вони працюють із цим автомобілем, вивчаються речові докази, які є в ньому", – сказав Грозь і уточнив, що "в автомобілі нікого не було".

Поліція розшуковує інших осіб, які "були задіяні під час цієї перестрілки".

"Нас ще цікавлять як мінімум три особи", – сказав Грозь.

На місці події і в автомобілі вилучено зброю: "Маємо автомат Калашникова, пістолети та іншу зброю, яке буде досліджено – його історія, можливе використання в інших злочинах, цим зараз займаються експерти".

Під час нічної стрілянини у Дніпрі загинули ветерани АТО

Під час нічної стрілянини у Дніпрі загинули ветерани АТО

Нагадаємо, у понеділок, 24 липня, близько 20.00, на проспекті Гагаріна у Дніпрі сталася стрілянина. Невідомі під'їхали на автомобілі та з автоматів відкрили вогонь по п'ятьох чоловіках, які перебували на літньому майданчику кафе. Після цього зловмисники втекли з місця злочину на автомобілі. Унаслідок стрілянини у Дніпрі 24 липня були вбиті колишній військовий 20-го ОМПБ 93-ї мотопіхотної бригади Олексій Вагнер та боєць із позивним "Щука". Важке поранення отримав ще один ветеран АТО і відомий адвокат Едмонд Саакян. Він наразі перебуває у лікарні.

На думку правоохоронців, стрілянина сталась через економічні, а не кримінальні чи політичні питання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація