Польща заборонить закупівлю вугілля з окупованого Донбасу

Польща заборонить закупівлю вугілля з окупованого Донбасу

Фото: 112 Україна

Міністр енергетики заявив, що такі поставки буде заборонено.

Керівництво Польщі докладе зусиль для того, аби поставки вугілля з окупованих українських територій, яке незаконно вивозиться через Росію до Польщі, були припинені. У цьому міністра енергетики України Ігоря Насалика запевнив його колега, міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевскі, під час недавньої розмови, повідомляє телеканал 112 Україна.

"Під час зустрічі з міністром Польщі ми говорили на цю тему і він пообіцяв, що буде проведено повну перевірку, після якої поставки вугілля будуть заборонені. Мені вдалося зустрітися з журналістом, який опублікував першу частину розслідування, пов'язаного з постачанням антрациту з Донбасу не тільки до Польщі, але і до інших європейських країн. Тому, наразі наша основна задача полягає в максимальному блокуванні цього процесу. Ми офіційно довели, що вважаємо закупівлю антрациту зі Сходу прямим фінансуванням тероризму і наші аргументи були почуті", - сказав міністр.

Нагадаємо, що напередодні польське видання Dziennik Gazeta Prawna повідомило про розслідування, в результаті якого було з'ясовано, що вугілля з шахт окупованого Донбасу вивозиться через Росію в Польщу за підробленими сертифікатами, а прибуток при цьому йде до кишені лідера терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація