Порошенко призначив суддів Вищого антикорупційного суду

Порошенко призначив суддів Вищого антикорупційного суду

Фото: Associated Press

За його словами, Україна йшла до цього три роки.

11 квітня президент Петро Порошенко призначив 38 суддів Вищого антикорупційного суду.

Трансляція урочистостей відбувалась на сторінці глави держави у Facebook.

"До конкурсних процедур ми залучили висококваліфікованих міжнародних експертів – колишніх суддів та прокурорів з Великої Британії, Канади, Данії, Литви, Македонії. І для мене особисто цей конкурс став справжнім проривом", - сказав він.

За його словами, відбір серед декількох сотень відбувався надзвичайно прозоро та публічно.

Цю подію Порошенко назвав довгоочікуваною. "Ми 3 роки до цього йшли. З голосування у  ВР за зміни до Конституції щодо правосуддя і закон про судоустрій", - заявив Порошенко і додав, що сам відбір відбувався 7 місяців. "Сьогодні ми бачимо результат: 38 нових суддів приступають до виконання обов’язків у новому суді", - наголосив він.

Заступник глави адміністрації президента Олексій Філатов оголосив Указ про призначення суддів, після чого судді склали присягу.

Нагадаємо, 2 серпня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", яким передбачається встановлення організаційної складової створення Антикорупційного суду. Перед тим, 12 липня, Верховна Рада внесла зміни до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням Закону України "Про Вищий антикорупційний суд". Також було підтримано поправки в закон про підзвітність апеляцій по корупційних справах, на ухваленні наполягали в Міжнародному валютному фонді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація