Призначення Бабікова заступником директора ДБР оскаржили в суді

Призначення Бабікова заступником директора ДБР оскаржили в суді

Фото: УНІАН

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом.

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов щодо визнання протиправним рішення про призначення Олександра Бабікова та Олександра Соколова на посади першого заступника та заступника директора Державного бюро розслідувань. 

Про це повідомили у пресслужбі суду.

"Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Конкурсної комісії Державного бюро розслідувань від 10 січня 2020 року про визначення переможців у конкурсі для призначення на посади першого заступника та заступників Директора ДБР", - зазначили в ОАСК.

Також зазначається, що позивач просить суд зобов’язати комісію допустити його до участі у цьому конкурсі.

Заступник директора ДБР Бабіков запевняє, що ніколи по суті не захищав Януковича

Заступник директора ДБР Бабіков запевняє, що ніколи по суті не захищав Януковича

Наразі суд відкрив провадження за адміністративним позовом, розгляд справи здійснюватиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Нагадаємо, 20 січня на сайті ДБР з’явилася інформація про призначення колишнього адвоката втікача Віктора Януковича Олександра Бабікова на посаду заступника директора Бюро. Раніше в громадській організації "Сім'я Героїв Небесної Сотні" заявили, що таке призначення є неприпустимим.

Після цього Венедіктова назвала інформацію про конфлікт інтересів Бабікова і розслідування справи Майдану "маніпуляцією".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Окружного адмінсуду
Наступна публікація