Росія хоче зірвати участь Джамали в конкурсі "Євробачення"

Росія хоче зірвати участь Джамали в конкурсі "Євробачення"

Фото: Reuters

Російський чиновник сподівається, що керівництво конкурсу не допустить пісню.

У Росії вирішили спробувати не допустити до участі в пісенному конкурсі "Євробачення" українську пісню, яку виконує Джамала.

Таку думку, як повідомляє "РИА Новости", висловив перший заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики Вадим Дєньгін.

Він висловив сподівання, що керівництво "Євробачення" не допустить до конкурсу пісню про депортацію кримських татар.

Джамала буде представляти Україну на Євробаченні у Швеції

Джамала буде представляти Україну на Євробаченні у Швеції

"Дивний вибір. Я впевнений, що там [голоси] накрутили спеціально, щоб зайвий раз вдарити по Росії", — зауважив Дєньгін. За його словами, схвалення композиції доводить політизованість самого конкурсу.

Нагадаємо, 21 лютого за підсумками глядацького та суддівського голосувань перемогу у нацвідборі здобула співачка Джамала. Тож саме вона цьогоріч представить Україну у столиці Швеції Стокгольмі на "Євробаченні". Артистка зуміла обійти своїх конкурентів із піснею "1944".

У фіналі нацвідбору за право представляти Україну на "Євробаченні 2016" боролися The Hardkiss, Джамала, Brunettes shoot Blondes, "НЕАНГЕЛИ", Pur:Pur, SunSay.

Півфінали 61-го пісенного конкурсу "Євробачення" відбудуться у Стокгольмі (Швеція) 10 і 12 травня, фінал - 14 травня. Учасник від України виступить у другому півфіналі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація