Російський суд відхилив касаційну скаргу ПЦУ щодо собору в Сімферополі

Російський суд відхилив касаційну скаргу ПЦУ щодо собору в Сімферополі

Фото: УНІАН

Окупаційна влада півострова заявила, що виграла процес.

Арбітражний суд Центрального округу російської Калуги відхилив касаційну скаргу представників Кримської єпархії Православної церкви України щодо рішення окупаційної адміністрації півострова забрати приміщення собору в центрі Сімферополя. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Дійсно, рішення ухвалене на нашу користь. Касаційна скарга відхилена", – заявили речники так званого "міністерства майна" окупованого Криму.

При цьому представник інтересів Кримської єпархії ПЦУ в суді, юрист українського Регіонального центру прав людини Сергій Заєць зізнався, що не знає про таке рішення суду, але зовсім "не виключає, що так може бути". Коментарі адвокат пообіцяв надати після того, як він ознайомиться з рішенням суду.

Як повідомлялося, російська окупаційна влада на початку року надіслала архієпископу Сімферопольському і Кримському Клименту припис про "звільнення приміщень" собору. У відповідь ПЦУ звернулася до ООН, ОБСЄ, країн-гарантів "Мінського процесу",  Європейського Союзу та всіх демократичних країн через тиск та переслідування церкви в окупованих Криму та Донбасі. 

Суд Сімферополя заґратував 12 українців

Суд Сімферополя заґратував 12 українців

Повʼязані теми:

Наступна публікація