Сотні львів'ян долучилися до еко-експерименту, щоб боротися зі сміттєвою проблемою

Сотні львів'ян долучилися до еко-експерименту, щоб боротися зі сміттєвою проблемою

Люди вигадують нові способи, як уникнути зайвих речей для смітника.

У Львові еко-активісти створили проект мінімізації відходів, аби зменшити кількість сміття, яке подекуди не вивозять тижнями. Одне з завдань експерименту - повторне використання речей, які мали б потрапити у смітник. Замість поліетиленових пакетів для покупок використовують полотняні торби. А ще окремо сортують відходи. У проекті беруть участь вже близько трьох сотень львів'ян, йдеться в ТСН.12.00.

"Маємо з собою торбинки, які не потребують використання одноразових кульочків", - розповідає учасниця експерименту.

Подружжя Назар та Христина Дольні за покупками у супермаркет вже місяць приходять з еко-сумкою, яка складається з кількох міні-торбинок. Крупи насипають у багаторазові пластикові контейнери.

Подружжя зізнається, спершу продавці у супермаркетах сприймали їх за диваків, проте з часом ставлення змінилося. Учасники проекту хочуть цілком відмовитися від використання поліетиленових пакетів.

Еко-сумки та сортування відходів: у Львові розпочали експеримент зі зменшення кількості сміття

Еко-сумки та сортування відходів: у Львові розпочали експеримент зі зменшення кількості сміття

"Всі ми знаємо, що в нас вдома є пакет з пакетами і поступово треба від цього відходити", - переконаний Назар.

Христина Коростіль до експерименту теж поставилася відповідально. Пластикову зубну щітку замінила бамбуковою, а щоб не купувати пасту в тюбику, робить її власноруч з натуральних речовин.

Дівчина називає найбільшим своїм успіхом в експерименті – роздільне сортування сміття. Пластик, папір та органіку Христина складає в різні кошики. Згодом органіка потрапляє до ящика для компостування надворі. Десятки кав'ярень Львова теж доєдналися до експерименту.

"Ми повністю відмовилися від цукру в стікерах, придумали дерев'яні цукернички. Замість пластикових трубочок, знайшли паперові трубочки", - кажуть у кав'ярні.

Організатори кажуть, цей експеримент назрівав давно: у місті досі вчасно не вивозять сміття. Тож бодай так, кожен з учасників проекту зробить свій внесок в вирішення сміттєвої проблеми у Львові.

Повʼязані теми:

Наступна публікація