Степанов з Індії показав, як вантажать партію вакцини AstraZeneca для України (відео)

Степанов з Індії показав, як вантажать партію вакцини AstraZeneca для України (відео)

Фото: Associated Press

Вакцина прилетить до України найближчими днями.

Очільник МОЗ Максим Степанов, який пізно увечері 19 лютого полетів до Індії за вакцинами AstraZeneca, відзвітував про поставки препарату до України. Наразі вакцина вже прямує до України, її прибуття відбудеться найближчими днями.

Про це написав у своєму Facebook Максим Степанов 21 лютого.

Степанов розповів, що нині вакцина транспортується до Мумбаї. Далі на неї чекає довгий шлях вантажним літаком із зупинкою в Стамбулі. І вже днями, уточнив голова МОЗ, вакцина прибуде до України.

"Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500 тисяч доз вакцини їдуть до України, і далі будуть розподілені між регіонами згідно плану МОЗ... Під час транспортування буде дотримано всіх температурних вимог, які необхідні для збереження якості вакцин", - написав він. 

На відео Степанов показав одну з палет, в якій перебувають вакцини, і розповів, що на ній є наліпка з усіма даними, куди прямує вантаж. Іншу палету, каже міністр, вже завантажили в авто.

Нагадаємо, що пізно ввечері четверга, 18 лютого, міністр охорони здоров’я Максим Степанов вилетів з аеропорту "Бориспіль" до Індії. Там він планував домовлятися про постачання до України вакцин від коронавірусу.

Своєю чергою, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що першими вакцину отримають сім областей країни, а до решти регіонів  дози препарату надішлють наступного дня.

Новини України: міністр Степанов полетів до Індії по вакцину

Новини України: міністр Степанов полетів до Індії по вакцину

Повʼязані теми:

Наступна публікація