Суд вимагає від міграційної служби підтвердження, що Супрун не є громадянкою США

Суд вимагає від міграційної служби підтвердження, що Супрун не є громадянкою США

Фото: УНІАН

З в. о. міністра судиться екснардеп Мосійчук.

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Державну міграційну службу підтвердити, що в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не є громадянкою США.

Про це 5 серпня повідомляє прес-служба суду.

Згідно з суддівського рішення, міграційна служба має надати належним чином засвідчену копію документа, що підтверджує припинення Супрун американського громадянства, виданого уповноваженим органом США.

Суд також вимагає від секретаріату Кабінету міністрів України надати копії протоколів урядових засідань, в яких брала участь Супрун з моменту призначення до 5 серпня включно.

Вищеназвані документи суд має отримати до 5 вересня.

Усі ці заходи відбуваються в рамках судового засідання за позовом колишнього народного депутата Ігоря Мосійчука до Супрун відсутності у неї повноважень міністра та визнання її дій протиправними.

Наступне судове засідання призначено на 30 вересня.

Нагадаємо, від 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона накладена в рамках позову народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і діятиме до остаточного рішення суду. Водночас у соцмережах вже з'явився хештег "ПідтримуюСупрун". 

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв’язку з тим, що вона "занадто довго була виконувачем обов'язків", а також має два громадянства - українське і американське, що заборонено законом. Кабінет міністрів України подав апеляцію на це рішення.

12 лютого "Центр протидії корупції" повідомив, що пояснювальну записку до проекту постанови народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука щодо привласнення Уляною Супрун повноважень міністра писали на комп’ютері довіреної особи олігарха Ріната Ахметова, народного депутата Олександра Долженкова. Сам Мосійчук подібні звинувачення емоційно спростовує. У коментарях під дописом голови правління ЦПК Віталія Шабуніна той звинуватив його у брехні і фальсифікації, заявивши, що пояснювальну записку готувала його помічниця Тетяна Кавепещенко.

Через кілька днів, 14 лютого, суддя Окружного адміністративного суду вирішив скасувати рішення, ухвалене кілька днів тому – на час судового розгляду основної справи за позовом нардепа Ігоря Мосійчука Уляна Супрун зможе працювати як виконувач обов'язків міністра.

Як Супрун та Мосійчук відреагували на рішення суду щодо відсторонення очільниці МОЗ

Як Супрун та Мосійчук відреагували на рішення суду щодо відсторонення очільниці МОЗ

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація