У Броварах стоматолог зламала пацієнту щелепу під час видалення зубу

У Броварах стоматолог зламала пацієнту щелепу під час видалення зубу

Фото: pixabay.com

Лікарю- стоматологу повідомлено про підозру за статтею "Неналежне виконання професійних обов'язків".

У Броварах стоматолог-хірург зламала щелепу чоловіку, намагаючись видалити зуб.

Про це повідомили у прес-центрі прокуратури Київської області.

Установлено, що до лікаря-стоматолога-хірурга звернувся чоловік із скаргами на зубний біль. Лікар після огляду пацієнта та встановлення діагнозу, видалила зуб останньому.

"Однак, після рентгенівського знімку черепа, у потерпілого виявлено перелом нижньої щелепи, який відповідно до висновку експерта, відповідає тілесним ушкодженням середнього ступеню тяжкості і утворення якого знаходиться в причинному зв'язку з неналежним наданням медичної допомоги", – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури лікарю- стоматологу повідомлено про підозру за статтею "Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником".

За неналежне виконання професійних обов'язків лікарю загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, у Харкові завідувач відділення медичної установи вимагав від пацієнта хабара за госпіталізацію та проведення операції. Зокрема, завідувач відділення вертебрології вимагав понад 36 тис. гривень за проведення операції на колінному суглобі. Не зважаючи на те, що пацієнт повинен був самостійно придбати фіксуючий пристрій для суглоба, він ще й повинен був перерахувати кошти на рахунок приватного підприємця.

Повʼязані теми:

Наступна публікація