У Харкові запрацювало почесне консульство Казахстану

Консульство охоплює три області.

У Харкові 15 лютого відкрилося почесне консульство Казахстану. Воно працює на три області - Харківську, Полтавську та Сумську.

Про це повідомили у пресслужбі Харківської ОДА.

До святкової церемонії долучилися представники міської та обласної влади, й казахської діаспори, а також надзвичайний і повноважний посол Республіки Казахстан в Україні Самат Ордабай. Останній, своєю чергою, під час промови зауважив, що відносини між обома країнами завжди були дружніми. Він також нагадав, що раніше товарообіг між країнами сягав шести млрд дол.

"На жаль, через низку суб'єктивних і об'єктивних причин товарообіг дещо просів. Це недобре. Цю прогалину необхідно компенсувати, й розвивати далі в традиційному дусі наші відносини", - сказав Самат Ордабай.

Перший заступник голови ОДА Віталій Погосян наголосив, що облдержадміністрація готова надати всю необхідну підтримку для розвитку співпраці з Казахстаном.

Як повідомлялося, Ізраїль пропонує Києву перенести з Тель-Авіва в Єрусалим посольство України, оскільки не впевнений у потрібності там українського офісу інновацій та інвестицій. Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон звернув увагу, що відкриття офісу може наразитися на чимало труднощів, як-то оренду, логістику, добір персоналу тощо. На його думку, перенесення посольства з Тель-Авіва можна було б здійснити легше.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація