У МОЗ розповіли, чи знизять прохідний бал для іспитів студентів-медиків у 2021 році

У МОЗ розповіли, чи знизять прохідний бал для іспитів студентів-медиків у 2021 році

Фото: pixabay.com

У Міністерстві мінімізували всі можливі ризики для безпечого складання іспиту в умовах пандемії.

Встановлено мінімальний прохідний бал ліцензійного інтегрованого іспиту "Крок", які пишуть студенти-медики. Зниження прохідного балу у 2021 році, як це було торік через коронавірус, не відбудеться, для успішного складання тесту треба буде набрати щонайменше 55,5 бала.

Про це заявила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак під час брифінгу.

За її словами, зниження балу не є необхідною процедурою, бо встановлений наразі відповідає вимогам для набуття професійної компетенції майбутніх медичних працівників.

"Всі можливі ризики від здавання сьогодні “Кроку” МОЗ і Центром тестування мінімізовано. Встановлений рівень прохідного балу "Кроку" ми вважаємо таким, що є посильним для студентів, відповідає вимогам набуття професійної компетенції майбутніх медичних працівників. Тому, твердження про те, що необхідно знижувати прохідний рівень, не може розглядатися і зниження такого не буде", - пояснила Ірина Микичак.

Зазначимо, що завдання "Кроку" містять 150-200 запитань. Для відповіді студенти мають по 1 хвилині. Додатковий час надається студентам-громадянам іноземних держав, для яких, зокрема, українська мова не є рідною.

Детально ознайомитися із датами проведення іспитів і їхньою процедурою можна тут.

Нагадаємо, у МОН знайшли альтернативу скасованим червоним дипломам. Також планується дозволити ЗВО самостійно визначати вимоги до присудження нагороди.

Студентам-відмінникам більше не видаватимуть червоних дипломів із відзнаками

Студентам-відмінникам більше не видаватимуть червоних дипломів із відзнаками

Повʼязані теми:

Наступна публікація