У МВС назвали висновок експертів у справі про вбивство Шеремета "об’єктивним"

У МВС назвали висновок експертів у справі про вбивство Шеремета "об’єктивним"

Фото: Фото Наталії Нагорної/ТСН

Експерти КНДІСЕ не вийшли за межі компетенції, стверджують у відомстві.

Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) не вийшли за межі компетенції та надали об’єктивний письмовий висновок у справі щодо загибелі Павла Шеремета.

Відповідне рішення у понеділок, 31 серпня, ухвалили під час засідання дисциплінарної палати Центральної експертно-кваліфікаційної комісії (ЦЕКК) при Міністерстві юстиції, йдеться на сайті МВС.

"Експерти КНДІСЕ не вийшли за межі компетенції, провели повне дослідження, надали обґрунтований та об’єктивний письмовий висновок", - наголосили у повідомленні.

Зазначається, що ЦЕКК оцінювала не суть експертних висновків, а дотримання процедур, щодо яких у комісії виникли певні зауваження. 

Раніше адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко ініціював розгляд про дисциплінарну відповідальність судових експертів КНДІСЕ, які проводили експертизу у кримінальних провадженнях, пов’язаних зі смертю Павла Шеремета.

Водночас питання про оскарження рішення ЦЕКК буде вирішено після його отримання.

Павла Шеремета вбили в центрі Києва 20 липня 2016 року. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет.

Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

12 грудня 2019 року Нацполіція заявила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.

Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. 

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів, а також Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Підозрювана у вбивстві Шеремета Юлія Кузьменко вперше після звільнення приймала друзів в себе на подвір’ї

Підозрювана у вбивстві Шеремета Юлія Кузьменко вперше після звільнення приймала друзів в себе на подвір’ї

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація