Україна планує незабаром відкрити три нових консульства у Польщі

Україна планує незабаром відкрити три нових консульства у Польщі

Фото: УНІАН

У 2020 році може з'явитись генеральне консульство у Вроцлаві.

Незабаром у Польщі можуть відкрити генеральне консульство України у Вроцлаві і два почесних консульства - в містах Катовіце і Кельце на півдні Польщі.

Про це посол України в Польщі Андрій Дещиця розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

За його словами, у зв’язку із збільшенням у Польщі кількості українських мігрантів – сьогодні це орієнтовно 1,5 мільйона українців – значно зросла кількість звернень до консульських установ для вирішення різноманітних питань.

"Часто громадяни України звертаються також до почесних консульств, які не мають повноважень на виконання усіх консульських дій. У цьому контексті очевидною є необхідність відкриття ще однієї консульської установи України на заході Польщі – у Вроцлаві, що дозволило б перерозподілити межі консульських округів так, щоб громадяни України могли витрачати не більше ніж дві-три години на доїзд до консульства", - сказав посол.

Дещиця розповів, що підготовчі заходи українська сторона планує здійснити у 2019 році, тому нове Генеральне консульство України у Вроцлаві може розпочати роботу вже у 2020 році.

Також планується відкриття почесного консульства в місті Катовіце. "Крім того, шукаємо кандидатуру на почесного консула в місті Кельце. Якщо найближчим часом вдасться реалізувати ці плани, у нас залишиться лише два воєводських центри, де немає українських консульських осередків – Білосток й Ольштин", - підсумував Дещиця.

Нагадаємо, вже близько 200 українців отримали "карту поляка", а живуть та працюють у Польщі понад мільйон громадян України.

Як Польща переманює українських студентів

Як Польща переманює українських студентів

Повʼязані теми:

Наступна публікація