Українські села: толока для виживання і пиятика замість роботи

Українські села: толока для виживання і пиятика замість роботи

Люди по-різному будують своє майбутнє.

Перспективи розвитку українського села його жителі бачать по-різному. І поки одні намагаються зрушити власне життя в бік кращого майбутнього, інші все активніше занурюються в алкоголізм, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Космачі Василь Книшук після повернення із заробітків інвестував усі гроші в екобудинок. Тепер він бізнесмен, який надає послуги з екотуризму. За відпочинок бере 1500 грн на добу – в цю вартість входить проживання, смачна гуцульська кухня та зелені екскурсії. І на відсутність туристів Василь не скаржиться: приїздять із Польщі, Італії та інших країн.

Села виживання: як створити бізнес у селі

Села виживання: як створити бізнес у селі

Його односельці зрозуміли перспективи зеленого туризму, тому разом на толоках відновлюють інфраструктуру села. Роботи безкоштовні, але вони не тільки поліпшують побутові умови, а й створюють відчуття великої сім'ї, об'єднують селян в одну громаду. Цьому можуть позаздрити селяни з Іванівки в центральній Україні. Там місцеві про якийсь бізнес і не думають – їм це пропонує держава. Зокрема, вирощувати ті види продуктів, на які є попит, а щоби продавати їх із максимальною вигодою – об'єднуватися в сільські кооперативи.

Натомість із Києва кілька років тому приїхав підприємець, який взяв в оренду землю і організував мисливське господарство. Охочих не лише відпочити, а й вполювати оленя, зайця чи лисицю не бракує. Проблема бізнесмена в тому, що люди просто не хочуть працювати: замість цього крадуть і пропивають.

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Повʼязані теми:

Наступна публікація