В Україні підтвердили два нових випадки зараження коронавірусом

В Україні підтвердили два нових випадки зараження коронавірусом

Фото: УНІАН

Обидва випадки у Чернівецькій області.

У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом.

Про це повідомляє на сторінці у Facebook Центр громадського здоров’я України.

Зазначається, що станом на 9:30 підтверджено 5 випадків зараження новим коронавірусом COVID-19.

"З початку року Центром громадського здоров'я України отримано 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію. За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1) області. Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 500 зразків", – йдеться в повідомленні.

Лабораторно підтверджено 5 випадків COVID-19 станом на 16 березня (9:30) З початку року Центром громадського здоров'я...

Опубліковано Центр громадського здоров’я України Понеділок, 16 березня 2020 р.

Нагадаємо, від 12 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

13 березня в Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу - померла 70-річна мешканка Радомишля Житомирської області, яка їздила до Польщі. Вона протягом останніх двох тижнів вела дуже активний спосіб життя. У місті нині ввели надзвичайний стан, дезінфікують місця, де перебувала жінка, а також обстежують осіб, з якими вона контактувала.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація