В Україні розпочався процес висування кандидатів на місцевих виборах

В Україні розпочався процес висування кандидатів на місцевих виборах

Фото: УНІАН

Можливість подати документи буде до 27 листопада.

В Україні від 18 листопада розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на місцевих виборах.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

"Сьогодні, 18 листопада, відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міської рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міського голів 22 грудня 2019 року, розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що можливість подати документи для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови триватиме до 27 листопада включно. А до 28 листопада включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

"Також слід зазначити, що близько 30 політичних партій подали до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь їх місцевих організацій у перших місцевих виборах разом з копією статуту партії", - додали в ЦВК.

Сьогодні, 18 листопада, розпочинається процес висування кандидатів на місцевих виборах 22 грудня 2019 року Сьогодні, 18...

Опубліковано Центральна виборча комісія - Central Election Commission of Ukraine Понеділок, 18 листопада 2019 р.

Нагадаємо, вибори депутатів сільських, селищних, міської рад обʼєднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міського голів, призначені на 22 грудня 2019 року, відбудуться у 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міської ОТГ) у 21 області України.

За попередніми підрахунками у цих виборах зможуть взяти участь понад 380 тисяч виборців.

Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на їх підготовку і проведення, становить 21 млн 842,2 тис. грн.

ЦВК оголосила результати виборів на скандальному 198 округу Черкащини

ЦВК оголосила результати виборів на скандальному 198 округу Черкащини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація