Вбивство 5-річного Кирила Тлявова. Підозрюваних поліцейських судитимуть

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова. Підозрюваних поліцейських судитимуть

Фото: УНІАН

Справу направили до суду.

Обвинувальний акт щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова, яке сталося у Переяслав-Хмельницькому, поліцейськими передали до суду. Справу кваліфікували як хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї і вбивство з необережності.

Про це повідомили у столичній прокуратурі.

"Прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї), ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) КК України",- сказано у заяві.

За версією слідства, у травні 2019 року четверо чоловіків, ймовірно, заради розваги, зробили кілька пострілів з вогнепальної зброї у напрямку людей. Внаслідок пострілу хлопчик отримав смертельне поранення. До інциденту причетні двоє вже колишніх працівників поліції, неповнолітній син одного з них та їхній товариш. 

Зазначимо, що санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років та від трьох до п’яти років, відповідно.

Нагадаємо, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині двоє п'яних поліцейських вирішили розважитися й постріляти по бляшанках. За збігом обставин під кулю потрапив 5-річний Кирило Тлявов. Хлопця доправили до лікарні в Києві.

1 червня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження. 2 червня поліцейським оголосили підозри - ДБР пом’якшило категорію злочину.

За кілька днів, 3 червня, стало відомо про смерть хлопця в лікарні. Прокуратура перекваліфікувала справу. Тепер правоохоронцям загрожує ув'язнення від 10 до 15 років або ж довічне ув'язнення.

Звістка про "розваги" правоохоронців та смерть дитини збурила суспільство. Увечері 3 червня під стінами МВС люди організували акцію. Після цього стало відомо про відсторонення керівництва районної та обласної поліції.

Пізніше, 5 червня, президент України Володимир Зеленський у ексклюзивному інтерв'ю журналісту "Радіо Свобода" для "Сніданку з 1+1" заявив про те, що винні у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова понесуть і політичну, і кримінальну відповідальність.

5 листопада було повідомлено остаточні підозри чотирьом учасникам трагічної події. Зокрема, інспектору Переяслав-Хмельницького відділу поліції повідомлено про підозру у вбивстві Кирила Тлявова, вчиненому через необережність. Крім того, інспектору та поліцейському Переяслав-Хмельницького відділу поліції, громадянину та неповнолітньому громадянину – повідомлено про підозри у груповому хуліганстві та зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Слідчі зробили гучну заяву у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова

Слідчі зробили гучну заяву у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вбивство дитини в Переяславі
Наступна публікація