Верховний суд України скасував усі попередні суддівські рішення на користь Насірова

Верховний суд України скасував усі попередні суддівські рішення на користь Насірова

Фото: УНІАН

Тепер справу розглядатимуть в Антикорупційному суді.

Касаційний адміністративний суд Верховного суду України (ВСУ) скасував усі рішення попередніх судових інстанцій, які виносилися на користь екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Таке рішення Верховний суд ухвалив 26 вересня, передає Центр протидії корупції (ЦПК).

Попередні суди вирішили, що Насіров виконував лише “церемоніальну функцію”, підписуючи незаконні розстрочки зі сплати податків на 2 млрд грн компаніям колишнього нардепа Олександра Онищенка.

Під час 8-годинного засідання судді ВСУ розглянули усі клопотання Насірова. Останній, зокрема, намагався усунути зі справи Національне антикорупційне бюро та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, прохав передати справу до іншої палати ВСУ. Коли ексголові ДФС відмовили у задоволенні усіх клопотань, він хотів вдруге заявити про відвід суддів. 

Але врешті справу розглянули і поставили крапку. У ЦПК зазначають, що рішення остаточне та не підлягає оскарженню.

“Дворічна історія про “церемоніальні функції” нарешті закінчилася. Тепер на Насірова чекає повноцінний судовий розгляд кримінальної справи проти нього в антикорупційному суді”, – прокоментував рішення Верховного суду юрист ЦПК Андрій Савін.

Нагадаємо, 31 січня 2018 року Кабмін вирішив звільнити очільника Державної фіскальної служби

САП звинувачує Насірова у зловживанні службовим становищем, що призвело до збитків у сумі понад 2 млрд грн. Слідство вважає, що Насіров, діючи в інтересах депутата Онищенка, в рамках "газової справи" безпідставно надавав низці підприємств можливість податкових зобов'язань на виплат.

Майже за рік, у грудні 2018 року, Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Романа Насірова з посади голови ДФС і поновив його, призначивши виплатити компенсацію за час вимушеного прогулу у розмірі 183 342 гривні 84 копійки. 

Як пояснили в суді, рішення про звільнення Насірова ґрунтувалось виключно на наявності в нього подвійного громадянства, що не вдалось довести.

Відновленням Насірова на посаді голови ДФС суспільство вчергове пошили в дурні

Відновленням Насірова на посаді голови ДФС суспільство вчергове пошили в дурні

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація