Затриманого у "Борисполі" єпископа УПЦ МП Гедеона депортували до США

Затриманого у "Борисполі" єпископа УПЦ МП Гедеона депортували до США

Фото: pravoslavye.org.ua

За даними ДПСУ, Гедеон має кілька громадянств.

Затриманого в аеропорту "Бориспіль" настоятеля так званого храму біля фундаменту Десятинної церкви, єпископа УПЦ МП Гедеона (Харона) депортували до США.

Про це священик написав на своїй сторінці у Facebook.

"Владику депортували до США! Вели до літака збройні автоматники як злочинця!" - заявив Гедеон.

Владыку депортировали в США! Вели к самолёту вооружённые автоматчики как преступника!

Опубліковано Гедеоном Хароном Середа, 13 лютого 2019 р.

Нагадаємо, 13 лютого у "Борисполі" по прильоту в Україну затримали єпископа УПЦ МП Гедеона. У Державній прикордонній службі пояснили, що єпископ має кілька громадянств і є адептом "русского мира". За дорученням одного із правоохоронних органів, прикордонники вилучили у Гедеона український паспорт.

Гедеон став відомим у сані архімандрита, коли за підтримки людей із оточення Віктора Януковича розпочав незаконне будівництво храму в історичному центрі Києва майже на руїнах старовинної Десятинної церкви. Водій священнослужителя погрожував відрізати голову противникам самовільної забудови, а парафію було зареєстровано на ім’я Михайла Гойхмана, якого називали "смотрящим" від Сергія Арбузова, колишнього голови НБУ та віце-прем’єра в уряді Миколи Азарова. У 2018 році саме Гедеон, уже після висвяти митрополитом Онуфрієм на вікарія Київської митрополії, подав позов проти надання Українській церкві канонічної автокефалії. Про цього архієрея також стало відомо, що він має російське громадянство.

В аеропорту "Бориспіль" затримали представника РПЦ Гедеона

В аеропорту "Бориспіль" затримали представника РПЦ Гедеона

Повʼязані теми:

Наступна публікація