Супрун розповіла, як стати щасливішими без грошей

Супрун розповіла, як стати щасливішими без грошей

Фото: pixabay.com

Почуття щастя дарує будь-яка фізична активність.

Фізично активні люди відчувають себе щасливішими, ніж ті, хто веде малорухливий спосіб життя. Стати щасливішими можна без грошей, написала у Facebook виконувачка міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Супрун, як приклад, наводить результати дослідження, яке тривало протягом п'яти років. Виявилося, що люди неактивні відчували пригніченість у середньому 53 дні на рік, активні – 35 днів.

Щасливішими робить будь-яка фізична активність, але найбільше – командні види спорту, їзда на велосипеді, аеробіка. Активність має тривати близько 45 хв до п'яти разів на тиждень.

Супрун навела кілька причин, чому саме спорт робить більш щасливішими, ніж перегляд улюбленого серіалу.

 Ендорфіни

Коли після тренування болять м’язи, це то означає, у в мозку будуть виділяються ендорфіни - нейромедіатори, із якими пов’язано знеболення та відчуття ейфорії.

Ендоканабіноїди

Навантаження, які потребують витривалості, провокують викид ендоканабіноїдів. Ці  нейромедіатори, як і канабоїди канабісу, діють на одні й ті самі рецептори в мозку. Саме тому вони зменшують біль, покращують настрій і мотивують ще більше рухатися.

Вага

Люди з ожирінням більш схильні до депресії, а люди із депресією імовірніше матимуть ожиріння в майбутньому. Саме тому фізичні навантаження – це запобіжник і набору ваги, і депресивних станів.

Здорове харчування

Під час занять спортом зазвичай дотримуються збалансованого харчування, інакше буде важко займатися. Тренування вимагають вживання фруктів і овочі, продуктів, багатих на мінерали, білку, повільних вуглеводів. Раціон має бути насиченим нутрієнтами і ненасичений калоріями: суп чи борщ, салат та каша. Правильне харчування – також запорука здорового кишечника, адже від нього також залежить схильність до ожиріння, діабету другого типу, депресії і порушення балансу холестерину.

Соціалізація

Для фізичного і психічного здоров’я, для запобігання чи сповільнення деменції потрібне спілкування. Різні групові заняття і тренажерний зал – місце для пошуку однодумців і нових знайомств. Соціалізація, рух, баланс підтримують нейронні мережі і покращують настрій.

Подолання стресу

Біг викликає виділення гальмівного медіатору гама-аміномасляної кислоти. Тренування на витривалість нормалізують баланс в периферійній нервовій системі. Іноді переважає парасимпатична, і ми почуваємося в’ялими і ніякими. Коли переважає симпатична, то  людина постійно знервована, перезбуджена і погано спить. Якщо бігати, то ми будемо спокійними чи збудженими лише, коли це треба.

Раніше Уляна Супрун заявила, що основною причиною смертності серед українців є серцево-судинні захворювання. В Україні також дуже поширений діабет 2-го типу, якому теж можна запобігти та лікувати без побічних ефектів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація