Бійці про теперішню фазу АТО: Стрілкотня вже не в моді

Бійці про теперішню фазу АТО: Стрілкотня вже не в моді

Війна на Донбасі поступово переходить у гарячу фазу / Фото: ТСН.ua/Ніна Грушецька

В околицях Горлівки сепаратисти на повну потужність використовують міномети і САУ.

Крупнокаліберні міномети та артилерія бойовиків уже кілька днів, не криючись, обстрілює позиції Збройних сил України під Горлівкою. Військові не відповідають, бо важке озброєння відведене в тил задля виконання мінських угод, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Оборону поблизу Зайцевого тримає 57-а бригада. Її бійці вже збилися з ліку, скільки сотень снарядів прилетіло до них протягом останніх ночей. В основну ворог використовує міномети. Б'ють прицільно.

"Стрілкотня вже не в моді. Зараз стабільно только работають міномети – 80-ті і 120-ті. Прицільно по нашим позиціям… Вчора почалося о пів на шосту і закінчилося о дев'ятій. Били міномети, кучно. Просто біля нас лягали", - розповів боєць Роман.

Вогневі точки бойовиків розташовуються довкола Зайцевого з боку Горлівки. По українських позиціях стріляли і з околиць самого міста. Там використовували 152-міліметрову артилерію.

"САУ. Нарахували три. По наших позиціях", - розповів командир частини ЗСУ Олександр Олійник.

Попри все, 57-а бригада тримає оборону впевнено, без втрат. Хлопці кажуть, що працюватимуть і надалі. Нікуди відсуватися не збираються.

Нагадаємо, що раніше в Зайцевому, що недалеко від окупованої Горлівки, під час нічних обстрілів бойовиками пошкоджено щонайменше шість будинків. Люди в населеному пункті не постраждали, але їм всю ніч довелося ховатися в підвалах.

Додамо, що протягом минулої доби бойовики на Донбасі продовжували обстрілювати сили АТО з різних видів зброї, у тому числі – важкої. В результаті бойових дій жоден український військовий не загинув, 2 поранено.

Гуманітарні організації, що працюють в Україні, висловлюють серйозну стурбованість ситуацією, в якій опинилися тисячі цивільних осіб через тимчасове закриття пропускного пункт "Зайцеве".

Кореспондент ТСН Євген Назаренко

Зайцеве у прицілі ворожих мінометників

Зайцеве у прицілі ворожих мінометників

Повʼязані теми:

Наступна публікація