Бойовика "ЛНР" засудили до трьох років позбавлення волі

Бойовика "ЛНР" засудили до трьох років позбавлення волі

Фото: Reuters

Суд помʼякшив покарання терористу через його розкаяння та тісну співпрацю зі слідством.

Рівненський міський суд засудив 41-річного жителя Луганщини за участь у терористичній організації "ЛНР".

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Зазначається, що у січні 2015 року чоловік приєднався до т.зв. "ЛНР", отримав камуфляж та автомат із набоями, охороняв блокпости.

"У листопаді того ж року (2015 – ред.) бойовик був затриманий співробітниками СБУ в Рівненській області у пункті пропуску "Городище" під час спроби перетину державного кордону за підробленими документами", – додали у відомстві.

Враховуючи, що засуджений безпосередньої участі у бойових діях не брав, а також те, що під час досудового розслідування він щиро розкаявся, співпрацював з органами слідства та надав інформацію щодо інших членів терористичної організації "ЛНР", судом ухвалено рішення про застосування мʼякшого покарання, ніж передбачено санкцією інкримінованої йому статті Кримінального кодексу України.

Згідно із вироком суду зловмисника визнано винним за статтею "Участь у терористичній організації" та призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі. Вирок набрав законної сили.

Нагадаємо, на Донеччині під час перевірки на контрольному пункті пропуску у чоловіка, який їхав до Києва, виявили документи, які підтверджують його участь у незаконних збройних формуваннях. Зазначається, що у Донецькому слідчому ізоляторі чоловік здійснював контроль за порядком ув'язнених.

Коригувальник вогню з Авдіївки отримав п'ять років ув'язнення

Коригувальник вогню з Авдіївки отримав п'ять років ув'язнення

Повʼязані теми:

Наступна публікація