В ОБСЄ попереджають про напруження ситуації біля Донецького аеропорту

В ОБСЄ попереджають про напруження ситуації біля Донецького аеропорту

Спостерігачі зафіксували значне збільшення рівня насилля в районі зруйнованого аеропорту в Донецьку / Фото: Reuters

Крім того, спалахи бойових дій зафіксовані поблизу Горлівки.

Заступник голови місії ОБСЄ Александр Хуг заявляє, що спостерігачі зафіксували останніми днями значне збільшення рівня насильства в районі зруйнованого аеропорту в Донецьку.

Про це йдеться в Twitter СММ ОБСЄ в Україні.

Крім того, спалахи бойових дій зафіксовані поблизу Горлівки, зокрема в населеному пункті Зайцеве.

Водночас Луганська область в цілому залишається спокійною, хоча ситуація там напружена. Район навколо Попасної, Золотого і Первомайська викликає все більше занепокоєння, наголошує Хуг, а "ЛНР" не допускає спостерігачів на територію.

"На щастя, цього тижня ми не мали жодних повідомлень про потрапляння цивільного населення під перехресний вогонь",  - розповіли в ОБСЄ.

Раніше повідомлялося, що бойовики у Зайцевому почали застосовувати тактику "випаленої землі" та поширюють чутки про підготовку сил АТО до наступу. За даними штабу АТО, в ніч проти 4 лютого по позиціях ЗСУ в населених пунктах Зайцеве та Майорськ терористи випустили понад 150 мін калібру 120 та 82 мм.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. 



Повʼязані теми:

Наступна публікація