Французький багет: як приготувати символ Франції

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Французький багет: як приготувати символ Франції

ТСН.ua

Особливість цієї випічки в тому, що вона зберігає свіжість лише один день, тому готувати заздалегідь такий хліб не варто, проте обов'язково треба скуштувати.

Францію неможливо уявити без пухкого круасана та хрусткого багета, які стали своєрідними символами країни. Гості та мешканці лише столиці з'їдають за день близько пів мільйона багетів. Тут вам запропонують кілька видів цього хліба: від традиційного до приготованого за авторською рецептурою.

Особливість багета полягає в тому, що випічка зберігає свіжість лише один день, тому готувати заздалегідь такий хліб не варто, проте обов'язково треба скуштувати. Я пропоную приготувати молочний багет за традиційним рецептом.

Інгредієнти:

  • 500 г пшеничного борошна;
  • 340 мл молока;
  • 12 г свіжих дріжджів;
  • 1,5 ч. л солі.

Час приготування: 180 хвилин.

Покроковий рецепт:

1. Молоко підігріваємо до температури 30-40°C. Висипаємо в нього дріжджі, перемішуємо і відставляємо на 10-15 хвилин.

2. У велику миску просіюємо борошно, додаємо сіль і перемішуємо. Робимо невелике заглиблення у центрі і виливаємо молочну суміш. За допомогою лопатки замішуємо тісто. Воно буде липким. Накриваємо рушником і залишаємо в теплі на 20 хвилин.

фото: Bene Gusto

3. Замішуємо тісто руками, можна прямо в мисці. Якщо липне до рук, додаємо дрібку борошна і добре вимішуємо поки воно стане пружним і еластичним. Процес займе близько 10 хвилин. Накриваємо і залишаємо в теплі ще на 40-60 хвилин. За цей час тісто у кілька разів збільшиться в об'ємі.

4. Викладаємо тісто на припорошений борошном стіл і розгортаємо у формі прямокутного пласта завтовшки 5 мм. Складаємо конвертом, перекладаємо до миски, накриваємо рушником і залишаємо підходити ще на 40-60 хвилин.

5. Ділимо тісто навпіл. Кожну з половинок обминаємо та щільно скручуємо, добре защипуючи краї, щоб під час випікання багет зберіг форму.

6. Викладаємо на деко швом донизу, зверху притрушуємо борошном. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.

7. Робимо зверху ножем діагональні надрізи. Випікаємо в розігрітій до 230°C духовці 25-30 хвилин.

фото: Bene Gusto

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Наступна публікація