Пряний гарячий шоколад

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Такий напій — просто знахідка після активного зимового дня.

Я вже писала в попередньому рецепті гарячого шоколаду, що не визнаю цього напою, звареного з какао, цукру та крохмалю. Лише справжній шоколад, молоко і якісні додатки.

У цьому рецепті додатками є ароматні спеції та цедра апельсину, які так чудово доповнюють смак шоколаду. Такий пряний гарячий шоколад — це просто знахідка після активного зимового дня.

Крім того, збиті вершки та підрум'янений подрібнений лісовий горіх роблять цей напій ще розкішнішим. Вершки збиваю лиш злегка, до ніжної пінки, тому що не люблю на напоях міцно збиті.

Якось вони мені псують задоволення — через їхню консистенцію важко насолоджуватись напоєм. Але це моє суб'єктивне вподобання, ви ж робіть так, як подобається вам.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 200 г чорного шоколаду;
  • 300 мл молока;
  • 1 паличка кориці;
  • 2 шт. гвоздики;
  • 1/2 зірочки бадьяна;
  • 5 шт. кардамону, розчавити широкою стороною ножа;
  • цедра 1-го апельсина.

 Для подачі:

  • злегка збиті вершки;
  • підрум'янені подрібнені лісові горіхи.

Час приготування: 10 хвилин.

Приготування покроково:

1) Спеції підрум'янити на сухій пательні.

2) Молоко, спеції та цедру апельсина покласти в невеликий сотейник, поставити на маленький вогонь і повільно довести до кипіння, зняти з вогню.

Гарячий шоколад, для блогів_1
picantecooking.com

3) Шоколад поламати і помістити в глибоку миску.

Гарячий шоколад, для блогів_2
picantecooking.com

Влити до шоколаду гаряче молоко крізь сито — вони свою справу вже зробили, у самому напої вони будуть зайві.

4) Мішати вінчиком молоко з шоколадом до повного розчинення шоколаду в молоці. 

Гарячий шоколад, для блогів_3
picantecooking.com

Якщо гарячий шоколад буде здаватись надто густим, можна додати трішки підігрітого молока. Якщо ж напій навпаки буде надто рідким, можна додати ще трішки шоколаду.

Розлити гарячий шоколад по підігрітих горнятках, для цього їх попередньо потрібно сполоснути окропом і просушити.

Гарячий шоколад, для блогів_5
picantecooking.com

Кожну порцію оздобити злегка збитими вершками, за бажанням посипати подрібненими горіхами і подавати негайно!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Залиште свій коментар

Вибір редакції