Де в Україні виготовляють та переробляють найякісніше молоко. Мапа

Найбільше молока екстра-ґатунку виробляють лише в трьох областях.

Найбільшу частку молока екстра-ґатунку виробляють у центральній, північній і частково східній Україні. Лідери серед регіонів – Київщина, Черкащина та Чернігівщина, де частка молока екстра-ґатунку сягає відповідно 53%, 48,6% та 48%. На Сумщині – 31%. У решті регіонів – менше 20%.

Такі дані наводить Асоціація виробників молока, яка розробила мапу якісного молока й наголошує, що в Україні є проблема з преміальною продукцією.

Водночас найкращу молочну продукцію переробляють на заводах Полтавщини – 93,3%. На Київщині – 56,6%, Вінничині – 53,6%, Черкащині – 32,4%, Житомирщині – 23,8%, Чернігівщині – 18,1%.

"Такі ініціативи (щодо мапи якісного молока) важливі та необхідні для аналізу й розвитку галузі. Маю надію, що фермерського молока вищого ґатунку найближчим часом стане достатньо, щоб вдовольнити потреби виробників молочної продукції", - написав у Facebook міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Мапу якісного молока укладатимуть щороку.

мапа якісного молока
milkua.info
Мапа якісного молока (виробництво)

мапа якісного молока
milkua.info
Мапа якісного молока (переробка)

ВідеоВ Україні подорожчали молочні продукти

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: