Омелян уперше прокоментував скандальний меморандум із Ryanair

Омелян уперше прокоментував скандальний меморандум із Ryanair

Фото: pixabay.com

Міністр наголошує, що умови на авіаринку України будуть однаковими для всіх перевізників.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян не схотів коментувати появу в журналістів урядового меморандуму з авіакомпанією Ryanair. У цьому документі фігурує підпис самого глави Мінінфраструктури, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ви знаєте, на цьому етапі я хотів би утриматися від будь-яких коментарів", - сказав Омелян. І додав, що до завершення підписання контракту між аеропортом "Бориспіль" та ірландським лоукостером не вважає за доцільне будь-що пояснювати. Єдине, на чому наголосив міністр, що знижки не будуть ексклюзивними для якогось одного перевізника, а стосуватимуться всіх компаній, які співпрацюють із летовищем.

Українські авіакомпанії вимагають рівних прав на ринку

Українські авіакомпанії вимагають рівних прав на ринку

У відповідь на закиди представників авіакомпаній на те, що міністр узагалі не мав права давати якісь гарантії господарського змісту, Омелян наголосив на готовності відповідати за свою діяльність. "Якщо в моїх діях є перевищення владних повноважень – я готовий дати розлоге пояснення правоохоронним органам, включаючи НАБУ, до якого, я знаю, є звернення", - заявив міністр.

Авіаперевізники наголошують, що вони виступають не проти нових конкурентів, але за рівні права. Українські учасники ринку нагадують, що за кордоном майже ніколи не роблять великих знижок для іноземних авіакомпаній, натомість Україна вирішила навпаки.

Проектом угоди з Ryanair, який опинився в розпорядженні ТСН, передбачено безкоштовні послуги ірландцям – миття літаків, паркування, нічна стоянка, заправка, використання складів, ангарів і офісів та навіть реклама. Експерти наголошують, що на подібні сервіси інші авіакомпанії витрачають великі кошти, тож у разі правдивості документу мова може йти про порушення антимонопольного законодавства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація