Від нового року бюджетникам підвищують мінімальний посадовий оклад

Від нового року бюджетникам підвищують мінімальний посадовий оклад

Фото: Getty Images

Раніше тарифна ставка першого розряду становила 1335 гривень.

Від першого січня 2017 року посадовий оклад працівника першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки буде становите 1600 грн, що на 265 грн більше, ніж було досі.

При цьому керівників "бюджетних" закладів закликали встановити доплати, надбавки і премії в залежності від умов роботи та кваліфікації працівників, які одержують зарплату на рівні мінімальної, для того, щоб уникнути "зрівнялівки", повідомляють на Урядовому порталі. 

"Відповідно до рішення Уряду, з 1 січня 2017 року посадові оклади (тарифні ставки) розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду ЄТС, встановленого у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року. Як відомо, з 1 січня 2017 року – це 1600 гривень", — йдеться в повідомленні.

Відповідну постанову "Про оплату праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" ухвалив Кабінет міністрів. 

Реалізація проекту акта буде здійснена в межах видатків, передбачених на оплату праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій у 2017 році.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни до постанови від 26 листопада 2014 р. № 675, внаслідок чого змінять пропорції нарахування єдиного внеску на соціальне страхування. Так, від нового року із зарплат відраховуватимуть менше на страхування на випадок безробіття та на страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві. Однак, процент відрахувань збільшать до Пенсійного фонду

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація